آسانسور هیدرولیک چیست

آسانسورها دارای انواع مختلفی هستند. و هر کدام از آن ها نسبت به نوع کاربری ، ظرفیت ، مقدار ابعاد چاهک ، محل نصب و… می توانند مورد نصب قرار گیرند. هدف ما در این نوشته پاسخ به این سوال است که آسانسور هیدرولیک چیست . چه مزایا و ویژگی هایی دارد. در چه مکان هایی امکان نصب این مدل از آسانسور وجود دارد. آیا می توان به صورت بدون موتورخانه این آسانسور را نصب نمود. در ادامه با ما همراه باشید.

آسانسور هیدرولیک چیست

به طور کلی در پاسخ به این سوال که آسانسور هیدرولیک چیست باید گفت نوعی از آسانسور است که توسط جک های هیدرولیکی حرکت می کند. در این مدل از آسانسور انتقال نیرو توسط مایع تحت فشار انجام می شود. ساختار این نوع از آسانسور با آسانسورهای کششی متفاوت است. ضمن این که بسیاری از قطعات آن نیز متفاوت از سایر آسانسورها است. این نوع از آسانسور سال هاست در سراسر جهان مورد استفاده می گردد. و سازندگان ساختمان و نصابان آسانسور زیادی را به خود جذب می کند. 

طراحی به روز و با کیفیت آسانسور هیدرولیک

منظور از اتاق ماشین آسانسور هیدرولیک چیست

به طور معمول در آسانسورهای هیدرولیک یک اتاق ماشین طراحی می شود. در این اتاق پمپ ، موتور ، مایع و… قرار می گیرند. گفتنی است : یکی از مزایای مهم آسانسورهای هیدرولیک امکان نصب آن ها به صورت بدون موتورخانه است. این نوع از آسانسورها جزء ایمن ترین نوع آسانسور به شمار می روند. و امکان سقوط در آن ها به شدت کاهش پیدا می کند. در پاسخ به این سوال که آسانسور هیدرولیک چیست باید گفت این مدل از آسانسور نسلی جدید از آسانسور است. که با داشتن مزایا و ویژگی های بی شمار ، ایمن ترین نوع آسانسور به شمار می رود. و در بسیاری از پروژه های نصب و راه اندازی آسانسور می توان از آن استفاده نمود.

آسانسور هیدرولیک چگونه عمل می کند

به طور کلی آسانسورهای هیدرولیک جزء ایمن ترین آسانسورها به شمار می روند. که در بسیاری از ویلاها ، ساختمان های دوبلکس ، تریپلکس ، ساختمان های کم ارتفاع و… قابلیت نصب دارند. در این نوع از آسانسورها  پمپ مایعات را از مخزن به داخل لوله منتهی به سیلندر منتقل می‌کند.  با باز شدن شیر، مایع تحت فشار مسیر کمترین مقاومت را طی می‌کند و به مخزن سیال برمی‌گردد. وقتی شیر بسته است مایع تحت فشار در سیلندر جمع می شود . تا جایی که مایع تحت فشار پیستون را به سمت بالا هل می دهد. و باعث می شود. کابین به سمت بالا حرکت نماید.

این فرایند ادامه پیدا می کند . تا جایی که سیستم کنترل ، سیگنالی را به موتور الکتریکی ارسال نماید. در این حالت پمپ به تدریج خاموش می شود. و دیگر حرکتی به داخل سیلندر جریان پیدا نمی‌کند. اما نیروی سیالی که از قبل در سیلندر است، نمی‌تواند فرار کند. بنابراین پیستون روی مایع قرار می‌گیرد و ماشین در همان جایی که هست باقی می‌ماند. آسانسورهای هدرولیک جزء بهترین آسانسورها به شمار می روند. و در پاسخ به این سوال که آسانسور هیدرولیک چیست باید گفت. این مدل از آسانسور گزینه ای مناسب برای ساختمان هایی ویلایی و کم ارتفاع به شمار می رود. شما می توانید : با مراجعه به لینک کارسلینگ آسانسور هیدرولیک جدید با این محصول آشنا شوید.

آسانسور تجمیعی هیدرولیک

ویژگی های آسانسور هدرولیک

  • بدون نیاز به وزنه تعادل
  • ضریب ایمنی بسیار بالا
  • امکان نصب در فضای بدون موتورخانه
  • کاهش هزینه نصب و راه اندازی نسبت به سایر آسانسورها
  • در این مدل از آسانسور آهن کشی با سازه کمتری صورت می گیرد. و در هزینه ابنیه صرفه جویی می گردد.
  • امکان نصب با ظرفیت بالا 
  • در این نوع از آسانسور می توان از کابین های پاناروما استفاده نمود.
  • در این آسانسورها تا حد زیادی در مصرف انرژی صرفه جویی می شود.
  • کاهش مصرف انرژی و استفاده از نیروی جاذبه زمین به هنگام پایین آمدن آسانسور

گفتنی است : آسانسورهای هیدرولیک از حرکتی نرم ، آرام و بدون هیچ گونه صدا و شوک حرکتی برخوردار هستند. در این نوع از آسانسور وزنه تعادل از قطعات آسانسور کاسته می شود. و زمانی که از سیستم جک مستقیم استفاده می گردد. نیازی به سیم بکسل نیز نیست. این مدل از آسانسور ها امکان نصب بدون موتورخانه را نیز دارند. و در شرایطی که فضای چاهک آسانسور کم است. می توان از این نوع از آسانسورها استفاده نمود. برای پاسخی منطقی به این سوال که آسانسور هیدرولیک چیست باید گفت این مدل از آسانسورها ، آسانسوری کم هزینه و با طول عمر بالا به شمار می روند. که در آن ها به دلیل حذف کادر وزنه امکان افزایش فضای کابین فراهم می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آسانسور هیدرولیک به لینک قیمت آسانسور هیدرولیک مراجعه نمایید.

مکانیزم بالا رفتن و پایین آمدن کابین در آسانسور هیدرولیک

به طور کلی فرایند بالا رفتن آسانسورهای هیدرولیک با توجه به فشار روغن که از طریق پمپ به داخل سیلندر هل داده می شود. انجام می گردد. در این حالت پیستون ماشین بالابر را هل می دهد و کابین به سمت بالا حرکت می کند. برای پایین رفتن، دریچه باز می‌شود. و روغن اجازه می‌یابد دوباره به داخل مخزن برود و با استفاده از نیروی جاذبه واگن بالابر به عقب رانده می‌شود. در واقع نیروی جاذبه زمین باعث پایین آمدن کابین در آسانسورهای هیدرولیک می گردد. گفتنی است : وقتی شیر باز است، روغن فقط می‌تواند از سیلندر به داخل مخزن برود. و وقتی شیر بسته می شود ، روغن فقط می‌تواند از مخزن به داخل سیلندر برود.

آسانسور هیدرولیک مدرن و ایمن

انواع آسانسور هیدرولیک چیست

آسانسور هیدرولیک MRL

این نوع از آسانسور زمانی استفاده می شود که فضای کافی برای ایجاد موتورخانه در آسانسور وجود ندارد. به نوع از آسانسور ، آسانسور هیدرولیک روملس یا MRL گفته می شود. در این سیستم کنترلر پشت یک کابینت که روی دیوار نزدیک آسانسور قرار دارد، نصب می شود. از ویژگی های این مدل از آسانسور کاهش هزینه های نصب و راه اندازی آن است.

آسانسور هیدرولیک با جک مستقیم

در این نوع از آسانسور بخش پایینی کابین آسانسور روی یک پیستون نصب می شود و داخل سیلندر حرکت می کند. برای نصب این نوع از آسانسور زمین را برابر با کورس حرکتی رفت و آمد حفر می کند. تا در هنگام پایین آمدن آسانسور جک داخل چاله آسانسور گردد. 

کابین این آسانسور از طریق پمپاژ مایع هیدرولیک داخل سیلندر، بالا می رود و زمانی که مایع به مخزن بر می گردد، به سمت پایین حرکت می کند. برای پاسخ به این سوال که آسانسور هیدرولیک جک مستقیم چیست باید گفت این نوع از آسانسور نیازی به سیم بکسل ندارد. و جک به صورت مستقیم به کابین اتصال دارد. و با پایین آمدن آن به پایین و با بالا رفتن جک ، کابین به سمت بالا حرکت می کند. گفتنی است : این مدل از آسانسور را نمی توان در مناطقی که امکان حفر چاه وجود ندارد. مورد نصب قرار داد. برای مثال در قسمت شمال کشور ، استفاده از این مدل از آسانسور منطقی نیست.

آسانسور هیدرولیک بدون چاهک

در این نوع از مکانیزم ، آسانسور نیازی به چاهک ندارد. و می توان از آن برای ساختمان هایی که در زمین های ناپایدار، مرطوب یا صخره ای بنا می شوند استفاده نمود. در این نوع از آسانسور کابین توسط یک جفت سیلندر استوانه ای که در طرفین آسانسور و زیر کابین نصب می شوند و روی کف بتنی محکم می شوند. حرکت می کند. 

در پاسخ به این سوال آسانسور هیدرولیک بدون چاهک چیست باید گفت در این مدل از آسانسور حرکت کابین از طریق پیستون هایی با عملکرد مستقیم صورت می گیرد.

آسانسور هیدرولیک غیر مستقیم

آسانسور هیدرولیک جک غیر مستقیم

در این نوع از آسانسور از ترکیبی از سیم بکسل و قدرت هیدرولیک برای حرکت کابین استفاده می شود. پیستون در این نوع از آسانسور به چرخ دنده ای که سیم بکسل از میان آن می گذرد، متصل است. یک سر پیستون به کابین و سر دیگر به انتهای مسیر کشش وصل می شود.

در پاسخ به این سوال که آسانسور هیدرولیک جک غیر مستقیم چیست باید گفت این مدل از آسانسورها نیازی به سیلندر ندارند. 

ایمنی در آسانسور هیدرولیک

یکی از مهم ترین مزایای آسانسورهای هیدرولیک ، سطح ایمنی بالای آن است. در این نوع از آسانسورها از وزنه تعادل استفاده نمی شود. ضمن این که در برخی از انواع این نوع آسانسور ( جک مستقیم ) نیازی به سیم بکسل نیست. و کابین با جک اتصال مستقیم دارد. با توجه به این مزیت در زمان وقوع زلزله یا تکان های شدید ، احتمال سقوط کابین به حداقل می رسد. و این مزیت یکی از مواردی است که باعث می شود بسیاری از سازندگان ساختمان به جای نصب آسانسور کششی از این مدل از آسانسور استفاده نمایند.

محدودیت آسانسور هیدرولیک چیست

آسانسور هیدرولیک در کنار همه مزایا و ویژگی هایی که دارد محدودیت هایی را نیز شامل می شود یکی از این محدودیت ها ، ارتفاع است. به طور معمول در آسانسور های هیدرولیک جک مستقیم تا 22 متر کورس حرکتی می توان تعیین نمود. و در آسانسور های هیدرولیکی جک غیر مستقیم با توجه به این که از سیم بکسل نیز استفاده می شود. می توان کورس حرکتی را تا 28 متر افزایش داد.

یکی دیگر از محدودیت های آسانسور هیدرولیک ، محدودیت در سرعت است. به طور متداول حداکثر سرعت آسانسورهای هیدرولیک یک متر بر ثانیه است. این در حالی است که آسانسوهای کششی محدودیتی در سرعت ندارند. محدودیت دیگر آسانسورهای هیدرولیک ، این است که در مکان هایی که امکان کندن چاله آسانسور وجود ندارد ، نمی توان از آسانسور هیدرولیک جک مستقیم استفاده نمود. و در نتیجه مراحل نصب و راه اندازی آسانسور هیدرولیک زمانبرتر می شود. در مورد پاسخ به سوال محدودیت آسانسور هیدرولیک چیست به طور کامل در بالا پرداختیم.

آسانسور هیدرولیک ویلایی لوکس

تاریخچه آسانسور هیدرولیک

در پاسخ به این سوال که تاریخچه آسانسور هیدرولیک چیست باید گفت ، نسل اولیه آسانسورهای هیدرولیک در سال 1890 با آسانسورهای فعلی تفاوت زیادی داشتند. در آن مدل از آسانسورها به جای روغن از بخار آب استفاده می شد. بعدها آقای گریوز اوتیس ، آسانسورهای هیدرولیک سیم بکسلی را اختراع نمود. و سپس در سال 1954 یک شرکت آلمانی اولین نسل آسانسور هیدرولیکی روغنی را ارائه نمود. از مزایای این سیستم طول عمر بالای قطعات ، عدم زنگ زدگی ، حرکت مکانیکی و… را می توان نام برد.

پس از این رویه در سال 1970 شرکت هایی ایتالیایی که در تولید قطعات آسانسور ، به صورت گسترده از سایر کشورها فعال هستند ، اقدام به تولید جک و پاوریونیت کردند. آسانسورهای هیدرولیک قدیمی با آسانسورهای فعلی متفاوت بودند. سیستم آن ها 8:1 بود. و این یعنی با باز شدن یک متری جک، هشت متر جابه جایی به دست می آمد. 

 

آسانسور هیدرولیک مناسب چه مکان هایی است

به طور کلی آسانسورهای هیدرولیک با توجه به این که محدودیت ارتفاع دارند. برای ساختمان های مرتفع ، برج ها ، هتل ها و… گزینه ای مناسب به شمار نمی روند. این نوع از آسانسورها را می توان در ویلاها ، ساختمان های دوبلکس ، تریپلکس ، ساختمان های قدیمی و کلیه ساختمان هایی که ارتفاع زیادی ندارند. مورد نصب قرار داد. گفتنی است : حداکثر سرعت آسانسورهای هیدرولیک یک متر بر ثانیه است. به لحاظ تعداد توقف نیز این نوع از آسانسورها تا حداکثر 6 توقف مناسب هستند. و برای بیش از 6 ایستگاه بهتر است از آسانسورهای کششی استفاده گردد.

ساختار و اجزا سیستم هیدرولیک

موتور هیدرولیک

در آسانسورهای هیدرولیک موتور ، نیروی محرکه لازم برای تبدیل فشار هیدرولیک به گشتاور و چرخش را فراهم می کند. این وسیله فشار و جریان ناشی از انرژی هیدرولیک را در خود نگه می دارد و آن را به یک انرژی مکانیکی چرخشی تبدیل می کند. این نیرو انرژی از موتور به پمپ منتقل می شود. و پمپ آن را به سیستم هیدرولیک ارسال می کند. 

جک هیدرولیک

در پاسخ به این سوال که جک یا پیستون آسانسور هیدرولیک چیست باید گفت وسیله ای است که به صورت خطی و دایره ای طراحی می شود. و توسط مایع تحت فشار به حرکت در می آید.

مایعات هیدرولیک

یکی از بخش های مهم آسانسور هیدرولیک ، مایعات آن است. با استفاده از مایع تحت فشار نیرو و توان را در طول سیستم هیدرولیکی منتقل می گردد. بیشتر این مایعات، شامل روغن و آب می باشد. 

مدارهای هیدرولیک

با بهره گیری از مدارهای هیدرولیک، جریان و فشار مایع در سیستم کنترل می شود.

پمپ هیدرولیک

یکی دیگر از اجزای آسانسور هیدرولیک پمپ است. با استفاده از این وسیله نیروی مکانیکی  به انرژی هیدرولیکی تبدیل می گردد. گفتنی است : پمپ های هیدرولیکی، خلاء را در قسمت ورودی پمپ ایجاد می کنند که باعث می شود مایع از مخزن وارد خط ورودی شود، از منفذ خارج شود و به سیستم هیدرولیک برسد.

سیلندر آسانسور هیدرولیک چیست

یکی دیگر از قطعات مهم آسانسور هیدرولیک سیلندر است. سیلندر، انرژی موجود در مایع هیدرولیک را به نیرو تبدیل می کند و فشاری را ایجاد می کند که توسط موتور کنترل خواهد شد.

 

 

 

اشتراک گذاری