آسانسور هیدرولیک غیر مستقیم

در یک دسته بندی آسانسور هیدرولیک به صورت جک مستقیم و جک غیر مستقیم مورد نصب قرار می گیرند. می توان از آسانسور هیدرولیک غیر مستقیم در بسیاری از پروژه ها استفاده نمود. در این نوع از آسانسورها ، ارتباط جک با کابین به صورت غیر مستقیم است. در ادامه اطلاعات بیشتری در مورد این نوع از آسانسورها ارائه می گردد. با ما همراه باشید.

آسانسور هیدرولیک غیر مستقیم

در یک تعریف کلی آسانسور هیدرولیک نوعی از آسانسور است که توسط روغن تحت فشار به حرکت در می آید. در این نوع از آسانسور فشاری که داخل سیلندر ایجاد می شود. باعث می شود پیستون به سمت بالا حرکت نماید. انرژی و توانی که از سوی موتور آسانسور ایجاد می شود . باعث می شود ، روغن تحت فشار به سمت سیلندر پمپاژ نماید. تا امکان حرکت پیستون فراهم شود. و در نهایت کابین به سمت بالا حرکت نماید. 

آسانسور هیدرولیک غیر مستقیم نوعی از آسانسور است که در آن جک به صورت غیر مستقیم به کابین متصل است. در واقع جک در کنار کابین قرار می گیرد. به طور معمول از یک جک در این نوع از آسانسور استفاده می شود. اما می توان در شرایط خاص از دو جک استفاده نمود. سیستم جک های غیر مستقیم به صورت 2:1 است. که در این حالت کورس حرکتی جک نصف طول مسیر جابجایی کابین است. بنابراین سرعت حرکت کابین دو برابر سرعت جک خواهد بود. از طرف دیگر، نیروی وارد بر جک معادل دو برابر وزن بار و کابین آسانسور می ‏باشد.

آسانســــــورهای مدرن ایمن

موارد استفاده از آسانسور هیدرولیک غیر مستقیم

به طور کلی آسانسورهای هیدرولیک جک از بغل بیشتر از آسانسورهای هیدرولیک با جک مستقیم در پروژه های مختلف مورد نصب قرار می گیرند. دلیل آن هم این است. که در بسیاری از ساختمان ها امکان حفر چاله آسانسور وجود ندارد. یا اگر این امکان وجود داشته باشد. هزینه های آن مقرون به صرفه نیست. به همین دلیل در بسیاری از آسانسورهای خانگی ، ویلاها ، آسانسورهای مسافربر و… از آسانسور هیدرولیک غیر مستقیم استفاده می گردد. 

گفتنی است : در بسیاری از موارد کورس حرکتی آسانسور زیاد است. و نمی توان از سیستم جک مستقیم استفاده نمود. ضمن این که در شرایط خاص می توان در سیستم غیر مستقیم ، از دو جک استفاده نمود. که این مورد برای حمل بار ، ملزومات سنگین ، آسانسورهای خودروبر و… گزینه ای مناسب است.

 

مزایای مهم جک غیر مستقیم

اصلی ترین مزیت سیستم جک غیر مستقیم این است که نیازی به حفر چاله اسانسور ندارند. این در حالی است که در سیستم مستقیم بایستی به اندازه کورس حرکتی کابین ، چاله آسانسور را حفر نمود. با استفاده از این سیستم کورس جک ، نصف طول مسیر است. و دیگر نیازی نیست جک با ابعاد زیاد خریداری شود. و در قیمت خرید جک صرفه جویی می شود. ضمن این که حمل و نقل آن نیز به سادگی قابل انجام است. 

معایب جک غیر مستقیم

در کنار همه این مزایا آسانسور هیدرولیک غیر مستقیم دارای معایبی است. استفاده از این سیستم نیازمند نصب سیم بکسل ، فلکه و ترمز ایمنی است. که در این صورت نصب و راه اندازی این نوع آسانسور در مدت زمان بیشتری انجام می گیرد. گفتنی است : هر نوع از آسانسور ویژگی های خاص خود را دارد. و نسبت به نوع ساختمان ، کورس حرکتی ، میزان فضا ، نوع کاربری و… می توان ، نوع سیستم را مشخص نمود.

 

نحوه محاسبه طول جک آسانسور

در مواردی که از سیستم جک غیر مستقیم استفاده می شود. محاسبه طول پایه جک بسیار مهم است. طول پایه جک بر مبنای اطلاعاتی از قبیل ، ارتفاع کل ریل ، طول جک در حالت جمع شدن ، طول مسیر و ارتفاع قاب فلکه محاسبه می شود. 

نکات لازم در خرید جک هیدرولیک

برای خرید جک هیدرولیک آسانسور باید به نکانی توجه نماییم. در خرید جک بایستی ضریب اطمینان محاسبات فشار مطابق با استانداردهای صنعت آسانسور در کشور باشد. ضمن این که ضریب اطمینان محاسبات کمانش برابر 2 باشد. گفتنی است الزامات آسانسور هیدرولیک در بخش هایی با آسانسورهای کششی متفاوت است. و بایستی تمامی الزامات استاندارد آسانسور هیدرولیک رعایت گردد.

در آسانسورهای هیدرولیک کورس جابجایی جک بین 5. متر تا 28 متر در نظر گرفته می شود. باید دانست : محدوده قطر شافت 35 میلی متر تا 290 میلی متر است. و ضخامت شافت جک 5 تا 25 میلی متر است. در زمان خرید باید دقت نمود : که جک مجهز به شیر هواگیری باشد. این موارد در آسانسور هیدرولیک غیر مستقیم و سیستم مستقیم بایستی رعایت گردد.

طراحی آسانسور لوکس خانگی

نحوه تامین ایمنی آسانسور با استفاده از جک غیر مستقیم

همانطور که می دانید : در سیستم جک از بغل ، ارتباط جک با کابین به صورت غیر مستقیم است. و به همین دلیل طور جک نصف می شود. از طرفی به دلیل وجود سیم بکسل در این نوع سیستم، می‏ بایست دستگاه به ترمز ایمنی مجهز باشد. به طور کلی کاربرد سیستم جک از کنار نسبت به جک مستقیم بیشتر است. و تقریبا اغلب آسانسورهای مسافربری هیدرولیک از نوع جک در کنار استفاده می نمایند.

با توجه به این که در این سیستم بایستی از سیم بکسل استفاده نمود. بایستی از پاراشوت در مواردی که سرعت کابین از حد مجاز تجاوز نماید استفاده کرد. تا در این صورت ایمنی آسانسور تامین شود. در آسانسورهای کششی پاراشوت به طور معمول در زیر کابین مورد نصب قرار می گیرد. این در حالی است که در آسانسور هیدرولیک غیر مستقیم پاراشوت به کارسلینگ متصل می شود.

با مراجعه به لینک پاراشوت آسانسور مترو پلاست با این محصول آشنا شوید.

 

آسانسور هیدرولیک غیر مستقیم

بدون شک آسانسورهای هیدرولیک جک از بغل جزء پرکاربردترین سیستم های آسانسور هیدرولیک به شمار می روند. و اکثر آسانسورهای هیدرولیک کوچک و متوسط با این روش اجرا می شوند. دلیل این موضوع بسیار ساده است. نسبت حرکت یک به دو باعث می شود کورس جک مورد نیاز نصف طول مسیر باشد. در این وضعیت همواره طول جک در حالت بسته کوتاه تر از ارتفاع چاه آسانسور بوده و محدودیتی برای جای گرفتن جک در چاه بوجود نمی آید. 

منظور از سیستم جک از بغل دوبل چیست

یکی از متداول ترین نوع های آسانسور برای حمل بارهای سنگین ، استفاده از آسانسور هیدرولیک است. برای اجرای کابین های بزرگ مانند خودروبر، نیاز به دو جک در طرفین است. مدل دو جک در کنار مستقیم یا غیرمستقیم بیشتر در آسانسورهای خودروبر، آسانسورهای باری و بطور کلی آسانسورهای سنگین مورد استفاده قرار می گیرد. زمانی که محدودیتی برای حفر چاه وجود نداشته باشد. سیستم جک از بغل مستقیم در این نوع سیستم مناسب تر است. در غیر این صورت می بایست دو جک در کنار غیرمستقیم با استفاده از دو فلکه و یک یوک خاص مورد استفاده قرار می گیرد.

پیشنهاد می شود به لینک کارسلینگ آسانسور هیدرولیک مراجعه نمایید. و اطلاعاتی در خصوص این قطعه کسب نمایید.

 

جک از بغل تلسکوپی چیست

یکی از معایب سیستم جک مستقیم ، طول این نوع از جک ها است. که نسبت به چاه آسانسور طراحی می شوند. برای برطرف کردن این مشکل می توان از جک های تلسکوپی استفاده نمود. این نوع از جک ها به صورت دو یا سه مرحله ای نصب و اجرا می شوند. و از طرف دیگر باعث صرفه جویی قابل توجهی در فضا می شوند. یکی از معایب این نوع از جک ها قیمت بالای آن است. که آن هم به خاطر ساختار پیچیده تر آن نسبت به جک های معمولی است.

 

مقایسه آسانسور هیدرولیک با کششی

آسانسورهای هیدرولیک نوعی از آسانسور هستند. که در ساختمان های کم ارتفاع نصب و راه اندازی بسیار پرکاربرد است. و در بسایری از کشورهای اروپایی این نوع از آسانسور ها به جای آسانسورهای کششی مورد استفاده قرار می گیرد. در کشور ما آسانسور هیدرولیکی دارای قیمت بالایی نسب به آسانسور کششی گیربکس دار دارد. از این رو کمتر از این سیستم استفاده می شود.

سیستم آسانسورهای کشششی طوری است که در آن موتور را در بالاترین قسمت چاه آسانسور مورد نصب قرار می دهند. و با ایجاد نیروی لازم حرکت مطلوب کابین و وزنه تعادل را ایجاد می کند. در آسانسور هیدرولیک غیر مستقیم از وزنه تعادل استفاده نمی شود. به همین دلیل فضای کابین را می توان در این سیستم افزایش داد. گفتنی است : در این سیستم برای حرکت نزولی کابین، موتور کار نمی کند و با ارسال سیگنال به شیر کنترل حرکت نزولی ، این شیر به صورت اتوماتیک باز می شود. و با تخلیه روغن درون سیلندر به مخزن، کابین به آرامی و با سرعت کنترل شده مناسب به طبقات پایین هدایت می گردد.