سرویس آسانسور |سرویس و نگهداری آسانسور در تهران|
سرویس آسانسور از اقدامات مهم و ضروری جهت حفاظت و نگهداری از آسانسور ، به عنوان مکانیزمی که ارتباط مستقیمی با افراد دارد .و خرابی آن می تواند جان انسان ها را به مخاطره بیندازد.این خدمت جزء مهم ترین خدمات آسانسور محسوب می گردد.به طوری که بسیاری از شرکت های ارائه دهنده خدمات آسانسور بر این خدمات متمرکز می شوند.مجموعه فنی مهندسی رایا آسانسور با ارائه انواع خدمات آسانسور سرویس را در اولویت کاری خود قرار داده است.
سرویس آسانسور
به طور کلی سرویس آسانسور ، کنترل و نظارت بر قطعات نصب شده در آسانسور از اجزا کلی تا قطعات جزئی ، در یک پروسه زمانی مدون که معمولا ماهی یک بار می باشدتعریف می گردد.هر قطعه ای با هر مکانیزمی نیازمند این کنترل و نظارت مستمر است ، مخصوصا سیستم هایی که ایمنی افراد در اولویت قرار گرفته ، و خرابی در آن ها زیان های جبران ناپذیری برای افراد استفاده کننده از آن مکانیزم را به بار می آورد.
اهمیت سرویس آسانسور
سرویس دوره ای آسانسور از این جهت حائز اهمیت است که سرویسکار آسانسور در هر مرحله از سرویس به نواقص کلی و جزئی آسانسور پی برده و از بروز خسارت به سیستم که می تواند خسارت مالی یا جانی باشدجلوگیری به عمل می آورد.اهمیت سرویس آسانسور به گونه ای است که بسیاری از کارشناسان و متخصصان آسانسور ، سرویس آسانسور را همسو و مشابه اهمیت نصب آسانسور می دانند.
و به مدیران ساختمان توصیه می کنند که این بازرسی دوره ای توسط افراد خبره و متخصص در امر آسانسور انجام گیرد.مجموعه رایا در همه مناطق استان تهران از شمال تهران ، جنوب ، شرق و غرب دارای سرویسکار آسانسور است.
آموزش سرویس و نگهداری آسانسور
آموزش سرویس و نگهداری آسانسور مقوله ای مرحله به مرحله است و مستلزم دوره آموزشی چند ماهه است.
با پیشرفت تکنولوژی و مدرن شدن صنعت آسانسور ،آسانسور های مدرن و با تکنولوژی روز وارد چرخه ی تولید شده است که بایستی طریقه ی نصب و سرویس آسانسور با توجه به قطعات جدیدتولید شده در صنعت آسانسور به سرویسکاران آموزش داده شود وسرویسکاران خود را با دانش روز صنعت آسانسور به موقع به روزرسانی نمایند. با پیشرفت های تکنولوژی آسانسور نیاز به نیروی ماهر بیشتر خواهد داشت.
برای دیدن فیلم های اموزشی تخصصی آسانسور به صورت رایگان به لینک زیر مراجعه کنید.
تعمیر آسانسور
نرخنامه سرویس و نگهداری آسانسور
در سرویس آسانسور قراردادی بین مدیر ساختمان (کارفرما)و شرکت ارائه دهنده خدمات آسانسور (پیمانکار) منعقد می گرددکه دارای تعهدات و ضوابط خاصی است.قرارداد سرویس ونگهداری به صورت یک ساله می باشد و دفعات سرویس آسانسور به ازای هر ماه یک نوبت می باشد.
درصورتی که آسانسور پرترافیک بوده و نیاز به دو مرتبه سرویس در ماه دارد 60% به مبلغ نرخنامه افزوده می گردد.
شما می توانید علاوه بر خدمات آسانسور قیمت درب لولایی آسانسور را از مجمعه رایا استعلام نمایید.
برخی تعهدات پیمانکار در سرویس آسانسور
در هر بار سرویس آسانسور ،روغنکاری آسانسور ،بازرسی فنی از موتور و جریان های الکتریکی ومکانیکی بایستی انجام گیرد.سرویسکار به محض این که از خرابی آسانسور اطلاع پیدا می کند بایستی ظرف مدت 24 ساعت ،نسبت به رفع خرابی اقدام نماید.هر گونه دستکاری به غیر از سرویسکار ،غیر قابل پیشگیری بوده و سرویسکار مسئولیتی در قبال آن نخواهد داشت.باید دانست مسئولیت اصلی سرویسکار ، سرویس و تعمیر آسانسور بوده و برخی کارهای اضافی مانند سیم پیچی ،جوشکاری و… برعهده سرویسکار نمی باشد.آموزش نگهداری از آسانسور بسیار مهم است.
برخی تعهدات کارفرما در سرویس آسانسور
مدیر ساختمان بایستی از ورود افراد غیر مجاز به موتورخانه جلوگیری به عمل آورده و لوازم مصرفی آسانسور از قبیل روغن مخصوص آسانسور ،اسپری کنتاکت و… را در صورت نیاز تهیه نماید.باید دانست هزینه تعویض قطعه بر عهده ی مدیر ساختمان می باشد.مدیر ساختمان بایستی پرداخت شارژ ماهیانه را به صورت منظم در تاریخ سرویس انجام داده و در صورت بی نظمی در پرداخت ، سرویسکار از ارائه خدمات منظم معذور است.
مدیر ساختمان باید کلید سه گوش آسانسور و کلید موتور خانه را نزد خود نگهداشته و از دادن آن به افراد دیگر خودداری نماید.
دستور العمل سرویس و نگهداری آسانسور
دستور العمل سرویس آسانسور براساس لیستی از پیش تعیین شده انجام می گیرد و در هر مرحله اجزا کلی آسانسور مورد بازرسی قرار گرفته و در لیست مورد نظر علامت گذاری شده تا سرویسکار آسانسور مرحله به مرحله قطعات آسانسور را بازبینی نمایدو در صورت نقص در هر قطعه با استفاده علامت گذاری در چک لیست برای تعمیر یا تعویض آن قطعه اقدام نماید.در پایان سرویس این چک لیست به مدیر ساختمان تحویل می گردد.
قیمت نگهداری مقوله ای بسیار مهم است.
هدف از ارائه چک لیست در سرویس آسانسور
متخصصان و کارشناسان آسانسور اهداف کلی را برای ارائه چک لیست سرویس آسانسور به مدیران ساختمان پیش بینی نموده اندکه برخی آن شامل موارد زیر است:
- ایمنی آسانسور در چه سطحی بوده و می توان آسانسور را به مفهوم کلی ایمن دانست.
- عملکرد آسانسور در سطح قابل قبول است یا نیاز به ارتقا عملکرد دارد.
- تمامی استاندارد های لازم در آسانسور انجام پذیرفته است.
- اصل فزونی منافع بر مخارج در آسانسور اعمال شده است و خرابی ها در حد مجاز خود می باشد.
- اثربخشی آسانسور مطلوب است یا نیاز به اقداماتی در جهت هر چه بیشتر کردن کارایی آسانسور نیاز است.
شرکت های مجاز سرویس آسانسور
در سرویس و نگهداری آسانسور باید این نکته را ضروری دانست که هر شخص یا شرکت نگهداری قابل اعتماد نبوده و ایجاد قرارداد سرویس و نگهداری از اقدامات مهم محسوب می گردد.و شرکتی می تواند خدمات سرویس و نگهداری را انجام دهدکه دارای گواهی عضویت در سندیکای صنایع آسانسور باشد.و اقدامات انجام شده بایستی در قرارداد سرویس و نگهداری قید شده و تقدیم مدیر ساختمان گردد.
توجیه اقتصادی در سرویس و نگهداری آسانسور
همانطور که می دانیددر سرویس آسانسور به صرفه بودن یا به عبارتی توجیه اقتصادی مسئله ی مهمی است.در صورتی که قطعه یا قطعاتی در شرف خرابی یا آستانه فرسودگی قرار بگیرند در صورتیکه به موقع تعویض یا تعمیر نگردند، در عملکرد بقیه قطعات خلل وارد کرده و در نتیجه باعث اختلال در مکانیزم آسانسور می شود.جدا از هزینه زیادی که برای این اختلال و خرابی بایستی پرداخت شود ،در بدترین حالت ممکن است باعث بروز خطرات جانی در آسانسور بود.
استهلاک قطعات عاملی برای سرویس آسانسور
در آسانسور برخی قطعات به صورت مصرفی بوده و دارای عمر مفید معین می باشندو به مرور زمان مستهلک شده وکارایی خود را از دست می دهد.اگر نگهداری کافی برای آسانسور صورت نگیرد احتمال وجود قطعات فرسوده به مراتب بیشتر خواهد شد وبرخی از قطعات برای استفاده خطرناک است.در چنین شرایطی است که یک آسانسور با کیفیت مطلوب به یک دستگاه نا مطمئن مبدل می گردد.و در سال های اخیر حوادث آسانسور از رشد قابل توجهی برخوردار بوده است.
ما در تهران آماده خدمت رسانی هستیم.
نیاز به سرویس به دلیل پایین بودن کیفیت قطعات
در سال های اخیر به دلیل شرایط اقتصادی حاکم بر کشور و موضوع تحریم ، بسیاری از قطعات مورد استفاده در آسانسور از کیفیت مطلوبی برخوردار نبوده و به سرعت کارایی خود را از دست می دهند.این موضوع اهمیت تعمیر و نگهداری آسانسورها را دو چندان می کند.اگر کنترل و سرویس آسانسور به موقع انجام گیردجلوی بسیاری از خرابی های بی مورد گرفته شده و از پرداخت بسیاری از هزینه های اضافی در آسانسور معاف خواهیم بود.
مفهوم جنرال کردن سرویس آسانسور
در ابتدای پروسه سرویس و نگهداری آسانسور یک شرکت ارائه دهنده خدمات سرویس ، برای شناسی نقص و عیوب آسانسور و منطبق کردن کل مکانیزم با اصول استاندارد خدماتی را ارائه می دهد.این خدمات معمولا شامل برخی تعمیرات ،بازسازی و رفع نقاط ضعف سیستم آسانسور است.که به آن جنرال کردن سرویس آسانسور یا به تعبیری آماده سازی یک ساختمان برای خدمات سرویس و نگهداری آسانسور است.نکته ای که در مورد جنرال کردن سرویس حائز اهمیت است این است که اقداماتی که در این مورد انجام می پذیرد، از عهده ی یک سرویسکار خارج است و یک سرویسکار آسانسور معمولی توانایی چنین عملیاتی را ندارد.
تعمیر غرب تهران را به ما بسپارید.
موارد انجام شده در جنرال کردن سرویس آسانسور
در جنرال کردن سرویس آسانسور بایستی استانداردها و ایمنی ساختمان و آسانسور رعایت گرددو تجهیزات و قطعاتی مورد استفاده قرار گیرد که نیاز آسانسور ساختمان برای آماده سازی جهت سرویس منظم توسط سرویسکار را برطرف نماید.عمل کردن به استانداردها و اجرای به موقع تعهدات ، استفاده از قطعات باکیفیت و کارا و با عمر مفید مطلوب از دیگر نکاتی است که در جنرال کردن سرویس مورد استفاده قرار می گیرد.استفاده از قطعات دارای گارانتی و ضمانت و در نهایت رسیدن به کم کردن و محدود کردن هزینه های سرویس و نگهداری در جنرال کردن سرویس امری ضروری است.
الزام بر سرویس آسانسور ها
الزام بر سرویس آسانسور ها به این مفهوم تعبیر می شود که :
چرا باید آسانسورها سرویس کرد؟
دلیل استفاده از سرویسکار برای آسانسورها چیست؟
چه اقداماتی سرویسکار آسانسور انجام می دهد؟
که افراد عادی توانایی انجام آن را ندارند.این سوال ها و جواب های این سوال مفاهیم کلی سرویس آسانسور را روشن می سازد.در پاسخ به سوال اول باید گفت: هر مکانیزمی نیاز به مراقبت و کنترل دارد و در مورد آسانسور نیز به همین صورت است.در پاسخ به سوال دوم باید گفت :هر فرد عادی که آموزش خاصی در زمینه آسانسور ندارد توانایی مراقبت و کنترل از آن را نیز ندارد.و در پاسخ به سوال سوم باید گفت :اقدامات تخصصی در مورد آسانسور مثل بازرسی فنی از موتور آسانسور و جریان های الکتریکی که یک فرد عادی قابلیت انجام آن را ندارد.
عدم تخصیص بیمه به ساختمان های فاقد سرویس آسانسور
نکته ای که در مورد سرویس و نگهداری آسانسور ها حائز اهمیت است این است که به ساختمان های بیمه تعلق می گیرد که دارای سرویسکار و قرارداد سرویس ونگهداری آسانسور باشند.بسیاری از ساختمان ها قدیمی بوده و ناایمن و بسیاری از آسانسورهای مورد استفاده در این ساختمان ها به مرور زمان کارایی خود را از دست داده و مستهلک می شوندو در نتیجه وقوع حوادث غیر مترقبه امری اجتناب پذیر است و ممکن است برای هر ساختمانی بوجود آید.
بنابراین داشتن سرویسکار و خدمات مرتبط با سرویس ونگهداری آسانسور برای هر ساختمانی ضروری است.
شرایط سرویسکار مجاز آسانسور
چه سرویسکاری مجاز است و می توان عملیات سرویس ونگهداری آسانسور رابه او سپرد؟
در پاسخ به این سوال باید گفت :سرویسکاری مجاز است که دارای مجوز از اتحادیه آسانسور بوده و دارای مهارت و تجربه کافی برای فرایند سرویس و نگهداری آسانسور می باشد.نکته ای که در مورد سرویسکار آسانسور ضروری است داشتن کارت مهارت سرویسکار است .سرویسکار آسانسور باید در زمینه خدمات آسانسور متخصص بوده و مدام خود را با شرایط روز آسانسور تطبیق داده و هر روز به دامنه ی اطلاعات خود در زمینه آسانسور بیفزاید.
قسمت های اصلی مورد بازدید در سرویس آسانسور
این قسمت ها شامل موتور خانه ،چاه آسانسور ،کابین و قاب وزنه ،عملکرد درب کابین و عملکرد درب های طبقات است.
قسمت های مورد بازدیددرموتور خانه
- بازدید روغن الکتروموتور گیربکس :
در این قسمت بازدید کلی از عملکرد موتور گیربکس انجام می گیرد.
به طوری که روغن الکترو موتور گیربکس به همراه یاتاقان های مربوط به آن مورد بازرسی و بازبینی قرار می گیرد.
- حصول اطمینان از عدم نشت و روغن ریزی موتور گیربکس :
از جمله نکاتی که در مورد چک کردن و مورد بازبینی قرار دادن موتور گیربکس دارای اهمیت است اطمینان از عدم نشت و هر گونه روغن ریزی در موتور گیربکس آسانسور است.از بهترین موتور های گیربکس داخلی به موتور آسانسور بهران لیفت می توان اشاره نمود.
- تمیز کردن الکترو موتور گیربکس :
با توجه به شرایط موجود در موتور خانه و بازدیدهایی که معمولا به صورت ماهانه انجام می پذیرد، محفظه موتور گیربکس و سطوح خارجی آن دچار گردو غبار شده که بایستی آن را تمیز نمود.
- بازدید از فلکه های اصلی و هرزگرد وشیارهای فلکه ها :
بسیاری از فلکه های هرزگرد و فلکه اصلی موتور با توجه به فشاری که سیم بکسل به آنها وارد می آورد به مرور زمان دچار سایش و خوردگی می گردد و در صورت لزوم بایستی تعویض گردد.
- بازدید مگنت ترمزها و تنظیم آن ها :
در این قسمت مگنت ترمزها مورد بازبینی قرار گرفته و در صورت نیاز تنظیم مجدد می گردد.
- تنظیم کفشک های ترمز :
کفشک های ترمز آسانسور در هربار سرویس بایستی مورد بازبینی ودر صورت نیاز مورد تنظیم مجدد قرار گیرند.
- بازدید از لنت های ترمز :
در آسانسور ترمز همیشه درگیر است و زمانی آزاد می شود که آسانسور در حال حرکت است.
به همین دلیل لنت های ترمز ممکن است به مرور زمان کارایی خود را از دست بدهند و نیاز به تعویض داشته باشند.
- تمیزکردن دیسک ترمز :
در هربار سرویس دیسک ترمز مورد بازرسی قرار می گیرد. و در صورتی که نیاز به پاک کردن داشته باشد این کار انجام می پذیرد.
سایر قسمت ها در موتورخانه
- بازدید از کوبلینگ های انکودر موتور :
در این قسمت کوبلینگ های انکودر موتور مورد بازبینی قرار گرفته و هر گونه نقص احتمالی رفع نقص می گردد.
- حصول اطمینان از عدم براده ریزی فلکه الکترو موتور گیربکس وفلکه هرزگرد :
به دلیل فشار وارده به فلکه اصلی موتور گیربکس و فلکه هرزگرد توسط سیم بکسل ممکن است فلکه ها دچار براده ریزی گردند و با تشخیص سرویسکار نیاز به تعویض داشته باشند.
- بازدید از فن موتور ها :
در بازدید از فن موتور ها عملکرد صحیح الکتریکال و مکانیکال آسانسور مورد بازبینی قرار می گیرد و در صورت نقص فنی در عملکرد مورد بازنگری مجدد قرار می گیرد.
- بازدید کنتاکتورها و رله ها :
در این بخش از کنتاکتور ها و رله ها بازدید به عمل آمده و در صورت نقص احتمالی ، تنظیم مجدد می گردد.
- بازدید از محکم بودن تابلو فرمان در محل استقرار :
از نکاتی که در مورد تابلو فرمان آسانسور حائز اهمیت است اطمینان از محکم بودن تابلو فرمان در محل اسقرار به عنوان هدایت کننده کابین آسانسور است.یکی از تابلو فرمان های اسانسور دارای قیمت مناسب تابلو فرمان آسانسور السا است.
- بازدید از عملکرد تابلو فرمان و تمیز کردن آن :
تابلو فرمان آسانسور با توجه به این که سیستم کنترل آسانسور بوده و پردازش در این قسمت انجام می پذیرد جزء قطعات اصلی آسانسور بوده و بایستی مورد بازدید و از عملکرد صحیح آن اطمینان حاصل نمود.
- محکم نمودن اتصالات ترمینال های فرمان وقدرت :
تابلو فرمان آسانسور دارای ترمینال هایی است که در صورت لقی و تنظیم نبودن اتصالات ، موجب اختلال در عملکرد سیستم می گردد.
باید از محکم بودن اتصالات اطمینان حاصل نمود.
- کنترل عملکرد صحیح کنترل بار و کنترل فاز و فیوزها و بی متال ها
در این بخش علاوه بر تست کردن عملکرد کنترل بار و کنترل فاز ، بی متال ها و مدارهای ایمنی نیز مورد بازبینی و در صورت نیاز مورد تنظیم مجدد قرار می گیرد.
- کنترل عملکرد صحیح ترموستات راه اندازی فن موتور
باید اطمینان حاصل نمود ترموستات راه اندازی فن موتور به درستی تنظیم شده است و عملکرد صحیح آن را بایستی مورد بازبینی قرار داد.
- بازدید از وضعیت موتور خانه و جلوگیری از هر گونه استفاده غیر مجاز
مدیر ساختمان بایستی کلید موتور خانه را در نزد خود نگه داشته و از ورود افراد غیر مجاز به درون موتور خانه اطمینان حاصل نماید و در موقع سرویس آسانسور آن را به سرویسکار آسانسور تحویل نماید.
- بررسی صداها ولرزش های غیر عادی در تجهیزات
برخی قطعات اصلی و مهم یا دیگر قطعات ممکن است دچار لرزش و صداهای غیر عادی شوند ، که سرویسکار آسانسور با تشخیص مشکل باید نسبت به رفع مشکل اقدام نماید.
- بازدید از گاورنر واجزای آن و عملکرد صحیح آن
گاورنر به عنوان یک ترمز مکانیکی که برای توقف کابین در مواقع حساس مورد استفاده قرار می گیرد. از اهمیت خاصی برخوردار بوده و باید مورد بازدید قرار گرفته و از عملکرد صحیح آن اطمینان حاصل نمود.
- بازدید سیم بکسل های اصلی و گاورنر
سیم بکسل آسانسور با توجه به تحمل بار و سنگینی آسانسور ممکن است به مرور زمان دچار ساییدگی گردد ، بنابراین در سرویس ماهانه باید مورد بازرسی قرار گیرد.
دیگر قسمت های مهم موتورخانه
- بازدید از تابلو برق سه فاز شهری
در بازدید از تابلو برق سه فاز شهری قسمت های اصلی شامل کلید سه فاز ، فیوز فشنگی و مینیاتور مورد بازرسی و بازبینی قرار می گیرند.
- آچارکشی پیچ و مهره های پایه موتور و گیربکس
در هر بار سرویس آسانسور بایستی پیچ ومهره های پایه موتور و گیربکس آسانسور را مورد آچار کشی و در صورت نیاز مورد تنظیم مجدد قرار داد.
- بازدید از وضعیت استقرار لاستیک های ضربه گیر زیر شاسی موتور
وضعیت بافر پلی اورتان آسانسور را باید مورد بازرسی قرار داده و از وضعیت استقرار آن در زیر شاسی موتور اطمینان حاصل نمود.
- بازدید از عملکرد صحیح سیستم تهویه
فن تعبیه شده در سقف آسانسور را باید مورد بازرسی و از عملکرد صحیح سیستم تهویه آسانسور اطمینان حاصل کرد.
- بازدید از کلیه محل های گریس خور
قسمت های اصلی گریس خور مانند بلبرینگ موتور باید مورد بازدید و بررسی مجدد قرار گیرد و از صحت عملکرد آن ها اطمینان حاصل نمود.
- بازدید وکنترل وجود علایم هشدار دهنده
علایم استاندارد و هشدار دهنده را باید مورد بازدید قرار داد واز وجود کلیه علایم هشدار دهنده اطمینان حاصل کرد.
- کنترل روشنایی موتور خانه
کنترل روشنایی موتور خانه با لامپ های کم مصرف و لامپ های مهتابی انجام می پذیرد.
- بازدید قفل درب موتور خانه و دریچه فرار
در هر بار سرویس آسانسور از سالم بودن قفل درب موتور خانه و دریچه فرار تعبیه شده در موتور خانه آسانسور باید اطمینان حاصل نمود.
قسمت های مورد بازدید در چاه آسانسور-سرویس آسانسور
بخش مکانیکال در سرویس آسانسور
- بازدید از اتصالات سروته زنجیرجبران :
تنظیم اتصالات سرو ته زنجیر جبران و در صورتی که زنجیر جبران دارای رولینگ باشد اتصالات آن را نیز باید تنظیم نمود.
- بازدید از طناب کنفی داخل زنجیر جبران :
طناب کنفی داخل زنجیر جبران را بازرسی و در صورت ساییدگی نسبت به تعویض آن اقدامات لازم را انجام داد.
- بازدید از کلیه ادوات مکانیکال داخل چاه :
در این بخش، قسمت های مکانیکال داخل چاه مانند پرچم ها ، پایه سوییچ ها ، فلکه گاورنر چاه و… مورد بازرسی قرار می گیرد.
- بازدید از ریل های راهنمای کابین و وزنه :
دراین قسمت پشت بنده ، لقمه ها و… مورد بازرسی و نظافت ریل ها در صورت نیاز هر 6 ماه یکبار با گازوئیل انجام می گیرد.
- بازدید از بتن سقف چاه :
در این قسمت باید بتن سقف چاه مورد بازدید قرار گیرد.
علایمی مانند ترک خوردگی یا نشست بتن وجود نداشته باشد.
بخش الکتریکال در سرویس آسانسور
- بازدید از کلیه میکروسوییچ ها
در این قسمت شالترهای پروانه ای یا در صورت وجود سوییچ های غلطکی مورد بازدید قرار می گیرد. و حد ، دور انداز و استپ آن ها چک می شود.
- بازدید از تراول کابل
تراول کابل 24 رشته آسانسور در هر بار سرویس آسانسور ، را باید مورد بازبینی قرار داد و بست های تراول کابل را چک نمود.از تراول کابل های ساخته شده در کشور به تراول کابل دت وایلر ایرانی می توان اشاره نمود.
- تمیز کردن آهنربا ها
در این بخش بایستی آهنربا های نصب شده بر روی ریل آسانسور را تمیز نمود.
- روشنایی داخل چاه در سرویس آسانسور
چک کردن و بازدید از چراغ های تونلی داخل چاه و در صورت خرابی تعویض به موقع آن
- مرطوب کردن اندک کف چاله
به مقدار بسیار اندک بایستی کف چاله آسانسور را مرطوب نمود که دلیل آن جذب ذرات گرد وغبار داخل چاه و غبار روبی است.
- شستشوی کنتاکت قفل ها
شستشوی کنتاکت قفل ها در هر 6 ماه با اسپری مناسب یا تینر انجام می پذیرد.
کابین وقاب وزنه در سرویس آسانسور
- بازدید از کلیه ادوات مکانیکال ، الکتریکال در زیر و روی کابین
- کشش سیم بکسل ها و اطمینان از عدم زدگی
در این قسمت کشش سیم بکسل ها بررسی میگردد و از هر گونه زدگی ، شکستگی و خوردگی در بافت سیم بکسل ها اطمینان حاصل می شود.
- تنظیم کفشک کابین و وزنه
کفشک کابین و وزنه بایستی مورد بازبینی و از لقی کابین و وزنه اطمینان حاصل نمود.
- صداگیری کابین و وزنه
دراین بخش صداگیری کابین و وزنه انجام می پذیرد و هرگونه صدای غیر عادی در کابین و وزنه شناسایی و رفع عیب می گردد.
- پرکردن روغندان ها و اطمینان از عملکرد صحیح روغندان ها
در صورتی که روغندان آسانسور نیاز به روغن داشته باشد بایستی آن را پر نمود و از عملکرد صحیح روغندان اطمینان حاصل کرد.
- تنظیم و آچارکشی لرزه گیری بالا و پایین کابین
از اقدامات اساسی بر روی کابین آچار کشی لرزه گیری بالا و پایین و تنظیم مجدد آن است.
سایر بخش ها در کابین و قاب وزنه
- بازدید وحصول اطمینان از عملکرد صحیح کلید قطع کن پاراشوت
در هربار سرویس آسانسور کلید قطع کن پاراشوت مورد کنترل و عملکرد صحیح آن مورد بازبینی قرار می گیرد.
- بازدید از جعبه رویزیون و کلیدهای مربوطه و پریز آن
جعبه رویزیون آسانسور مورد بازرسی قرار گرفته و کلیدو پریز های مربوط به آن مورد بازبینی قرار می گیرد.
- بازدید از سوییچ اورلود
دراین بخش از میکروسوییچ اورلود بازدید به عمل آمده و در صورت وجود ، فول لود مورد بازبینی قرار می گیرد.
- بازدید از اتصالات درب کابین به سقف کابین
در این قسمت اتصالات درب کابین چک شده و در صورت نقص ، رفع عیب انجام می پذیرد.
- بازدید از عملکرد مگنت درب باز کن
- بازدید از اجزای مگنت درب باز کن مانند اهرم مگنت و… و رفع نقص در صورت بروز مشکل.
بازدید های داخلی کابین شامل
- درستی عملکرد شستی های فرمان
درهر بار سرویس آسانسور عملکرد شستی های فرمان مورد بازبینی قرار می گیرد.
- درستی عملکرد کلیدها
این کلیدها شامل کلیدهای DC- DO-STOP و فن وسایر کلیدها است.
- درستی عملکرد کلید زنگ اضطراری و روشنایی اضطراری
در این قسمت عملکرد کلید زنگ اضطراری و روشنایی اضطراری مورد بازبینی قرار گرفته و در دو حالت قطع و وصل برق مورد تست واقع می شود.
- بازدید از آینه
در این بخش از آینه ،دستگیره ،پاخور و محکم بودن سقف کاذب اطمینان حاصل می گردد.
مجموعه رایا علاوه بر سرویس آسانسور ، آموزش تخصصی تعمیرات آسانسور را برای پرسنل در نظر گرفته است.
عملکرد درب کابین در سرویس آسانسور
- بازدید از عملکرد مکانیزم سر درب کابین
بازدید از مکانیزم سر درب کابین همراه با کلیه ادوات ثابت ومتحرک اعم از مکانیکال و الکتریکال مانند قرقره های زیر و بالای ریل ها و… انجام می گیرد.
- بازدید از عملکرد اجزای ایمتی
در این بخش ، قسمت هایی شامل فتوسل ،سنسور فشار ،کنتاکت و… مورد کنترل و بازبینی قرار می گیرند.
- بازدید و نظافت شیارهای سیل
شیارهای سیل در این بخش مورد بازرسی قرار گرفته و کفشک های زیر درب ها بازبینی می شود.
- تنظیم درب ها نسبت به کابین
تنظیمات عرضی نسبت به پانل جلو کابین و شاغولی بودن درب ها در این بخش انجام می پذیرد.
عملکرد درب های طبقات در سرویس آسانسور
- بازدید از کارکرد صحیح مکانیزم سر درب ها و هماهنگ بودن با درب کابین
وضعیت کمان سر درب کابین نسبت به قفل های طبقات و بازدید از مکانیزم صحیح سر درب ها در این بخش انجام می پذیرد.
- بازدید از کفشک های زیر درب
در این بخش اتصالات ،صفحه فلزی داخل شیار ،سیل سلامت لنت یا نمد مربوطه مورد بازرسی قرار می گیرد.
- نظافت شیارهای سیل در سرویس آسانسور
اطمینان از نظافت شیارهای سیل و عدم ساییدگی آن ها در این بخش انجام می گیرد.
- اطمینان از عملکرد قفل ها
بازدید از عملکرد قفل ها شامل کنتاکت دو شاخ درب ، نرو مادگی ،پلاتین بانه قفل و … در این قسمت انجام می گیرد.
سایر بخش ها در درب طبقات
- دیکتاتور ها
در هر بار سرویس آسانسور صحت عملکرد آرام بندهای آسانسور در این بخش انجام می پذیرد.
- روان و بدون صدا بسته شدن درب ها
کنترل درب های طبقات و کابین آسانسور و اطمینان از روان و بدون صدا بسته شدن درب ها در این بخش امکان پذیر است.
- تنظیم فنر درب در سرویس آسانسور
در صورت تنظیم نبودن فنر درب ، تنظیمات در این قسمت امکان پذیر است.
- لق نبودن شیشه ها و قاب مربوطه
در این بخش شیشه ها وقاب مربوطه مورد بازبینی قرار گرفته و در صورت لقی رفع نقص می گردد.
- اطمینان از پل نبودن کنتاکت های قفل ها
در هر بار سرویس آسانسور بایستی پل نبودن کنتاکت های قفل ها اطمینان حاصل نمود.
تعمیر موتور آسانسور از دیگر خدمات مجموعه رایا آسانسور است.
امتیاز بینندگان:5 ستاره