آسانسور گیرلس بدون موتورخانه MRL

در برخی از ساختمان ها برای نصب و راه اندازی آسانسور فضای کافی برای احداث موتورخانه وجود ندارد. بنابراین موتور ، تابلو فرمان و سایر قطعات را که بایستی در موتورخانه نصب گردند. در فضای دیگر باید مورد نصب قرار داد. و برخی از قطعات آسانسور مانند موتور باید چنین قابلیتی را داشته باشند. به این نوع از آسانسور ها ، آسانسور بدون موتورخانه می گویند. در ادامه با آسانسور گیرلس بدون موتورخانه MRL ، ویزگی ها و مزایای آن بیشتر آشنا می شویم. با ما همراه باشید.

آسانسور گیرلس بدون موتورخانه MRL

در حال حاضر آسانسور در انواع مختلفی طراحی می شود. که هر کدام از آن ها ویژگی ها و مزایای خاص خود را دارند. زمانی که فضای کافی برای ایجاد موتورخانه وجود ندارد. بهترین راه استفاده از آسانسورهای بدون موتورخانه است.  آسانسور گیرلس بدون موتورخانه MRL نوعی از آسانسور است. که در آن نیازی به ایجاد موتورخانه در بالای چاهک آسانسور نیست.

در این مدل از آسانسور ، موتور داخل چاله زیر سقف و تابلو فرمان در کنار بالاترین توقف قرار می گیرد. موتور این نوع از آسانسور ، به طور معمول از نوع گیرلس بشکه ای است. و سیستم تعلیق آن نیز 2:1 است. اجرای این نوع از آسانسور در ساختمان هایی که محدودیت ارتفاع دارند. و یا این که قصد توقف در پشت بام را دارند. منطقی است. 

پیشنهاد می شود برای کسب اطلاعات بیش تر به لینک آسانسور گیرلس چیست مراجعه نمایید.

آسانسور گیرلس بدون موتورخانه

موتور آسانسور گیرلس بدون موتورخانه MRL

به طور کلی در آسانسورهای بدون موتورخانه بایستی از ، موتور گیرلس استفاده نمود. نوع موتور گیرلس نیز به طور متداول از نوع بشکه ای است. با توجه به حجم و ابعاد جمع و جور موتورهای گیرلس  نسبت به موتورهای گیربکس دار و راندمان و بازده بالای آن ، استفاده از این موتورها ، کاملا منطقی است. گفتنی است : موتورهای گیرلس براساس ظرفیت آسانسور انتخاب می شوند. و توان آن ها با توان و قدرت موتورهای گیربکس دار متفاوت است. این نوع از موتورها دارای مزایایی هستند. که آن ها را متمایز از سایر موتورها می کند. 

یکی از بهترین موتورهای بدون گیربکس وارداتی موتور آسانسور گیرلس زیلابگ است. 

سیستم تعلیق آسانسورهای روملس

در آسانسورهای بدون موتورخانه یا همان روملس ، سیستم تعلیق به صورت 2:1 است. این بدان معنا است. که در این آسانسورها سرعت چرخش موتور دو برابر سرعت حرکت کابین است. به بیان دیگر اگر به فرض یک آسانسور با سرعت یک متر برثانیه مورد نیاز است در این حالت موتور با سرعت ۲ متر بر ثانیه باید بچرخد. گفتنی است : در سیستم های تعلیق دو به یک فیکسینگ سربکسل ها به جای این که روی کابین و وزنه قرار بگیرند. هم تراز موتور در بالاترین قسمت چاله آسانسور فیکس می شوند. در مکانیزم آسانسور گیرلس بدون موتورخانه MRL از چنین سیستمی استفاده می گردد.

محل نصب موتور و تابلو فرمان در آسانسور روملس

در هر آسانسور موتور و تابلو فرمان جزء مهم ترین قطعات محسوب می شوند. در آسانسور روملس موتور داخل چاله و زیر سقف مورد نصب قرار می گیرد. محل نصب و استقرار تابلو فرمان نیز در کنار بالاترین ایستگاه قرار می گیرد. گفتنی است : محل قرارگرفتن تابلو فرمان می بایستی به صورتی باشد که دسترسی و دید به چاله و موتور کاملا فراهم باشد. باید دانست : فضای اختصاصی جهت قرار گرفتن تابلو می بایستی مجهز به قفلی باشد که درب آن به صورت بدون کلید بسته و با کلید باز شود. چنانچه امکان نصب درب در این فضا وجود نداشته باشد می توان با نصب قفل با شرایط فوق برای تابلو سه فاز و تابلو فرمان، شرایط استانداردی برای این فضا را رعایت کرد.

برای آسانسور گیرلس بدون موتورخانه MRL یک دریچه به منظور خروج اضطراری در بالاترین قسمت چاله آسانسور جهت ورود و خروج و همچنین یک دریچه جهت دسترسی به موتور در مواقع تعمیرات تعبیه می شود. که از اهمیت بالایی برخوردار هستند. 

مدرن و ایمن ترین آسانسور رایا

سیستم نجات اضطراری در آسانسورهای بدون موتورخانه

در آسانسورهای روملس از دو طریق حالت نجات اضطراری ایجاد می شود. یکی از این روش ها از طریق دستی و روش دیگر به صورت برقی است. در روش دستی ، اهرم ترمز موتور که در فضای تابلو فرمان و سه فاز نصب می شود. و از طریق یک سیم بکسل به پشت موتور نصب می گردد. امکان باز کردن فک ترمز و حرکت آرام کابین به سمت نزدیک ترین طبقه را فراهم می کند.

در حالت برقی با نیرویی که از طریق باطری های نجات اضطراری ایجاد می شود. فک ترمز موتور باز می شود. و موتور شروع به فعالیت می کند. در این شرایط کابین مسافران را تا نزدیک ترین طبقه هدایت می کند. آسانسور گیرلس بدون موتورخانه MRL جزء بهترین مدل های آسانسور است. که می توان از آن در بسیاری از پروژه ها استفاده نمود.

 

نصب و راه اندازی آسانسور روملس 

تمامی مراحل نصب و راه اندازی آسانسورهای روملس ، مشابه آسانسورهای گیرلس و گیربکس دار است. به طوری که در مرحله اول آهن کشی انجام می شود. در مرحله دوم درب و ریل مورد نصب قرار می گیرد. پس از آن قطعات مکانیکال مورد نصب قرار می گیرند. و در آخرین مرحله قطعات راه اندازی نصب می شود. تنها تفاوتی که در نصب این نوع از آسانسورها وجود دارد در این است که به جای آن که موتور روی دال بتنی سکوی اتاق آسانسور قرار بگیرد، بر روی استرکچر متصل به آهنکشی نصب می شود. 

نصب و راه اندازی آسانسور روملس

وزنه تعادل در آسانسور روملس

در آسانسورهای کششی یکی از مهم ترین قطعات سیستم تعلیق ، وزنه تعادل است. وزنه تعادل به سیم بکسل متصل می شود. و با بالارفتن کابین به سمت پایین و با پایین آمدن کابین به سمت بالا حرکت می کند. محل قرار گرفتن وزنه که کاملا به ابعاد چاله آسانسور بستگی دارد به دو حالت وزنه پشت و وزنه بغل قابل اجرا می باشند. 

در صورتی که عرض چاله آسانسور زیاد باشد وزنه بغل و در صورتی که عمق چاله بیشتر از عرض آن باشد به صورت وزنه پشت خواهد بود. گفتنی است : آسانسور گیرلس بدون موتورخانه MRL را در شرایط خاص می توان در پروژه های مختلف مورد نصب قرار داد.

 

مزیت های آسانسور روملس

  • راندمان و بازدهی بسیار بالا
  • عدم نیاز به موتورخانه آسانسور
  • کیفیت حرکتی بسیار بالا
  • کاملا سازگار با محیط زسیت
  • کیفیت بالای قطعات این نوع از آسانسور
  • عمر مفید بالای آسانسور روملس
  • سرویس و نگهداری آسان و با کمترین هزینه

در آسانسور گیرلس بدون موتورخانه MRL با توجه به این که قطعات از کیفیت بالایی برخوردار هستند. و سیستم تعلیق در این آسانسورها به صورت 2:1 است. عمر مفید آسانسور افزایش پیدا می کند. و خرابی های آسانسور تا حد زیادی کاهش پیدا می کند. خدمات تعمیر و نگهداری در این آسانسورها کاملا به صرفه است. و در بلندمدت باعث کاهش هزینه های ساختمان می گردد.

تفاوت موتور آسانسور روملس با موتور کیربکس دار

به طور کلی موتورهای آسانسور روملس از راندمان بالایی برخوردار هستند.  و بازهی آن ها تقریبا دو برابر راندمان موتورهای گیربکس دار است. این نوع از موتورها به دلیل نبود گیربکس از نظر حجم کوچک تر از موتورهای گیربکس آسانسور می باشند. و کیفیت حرکتی مناسب تری نیز دارند.

در این نوع از آسانسور نیازی به فن خنک کننده و روغنکاری قطعات نیست. و با توجه به این که دور موتور آن حدودا 150 دور در دقیقه است. باعث می شود نسبت به موتورهای گیربکس دار که دور موتور 1500 دور در دقیقه است. صدای بسیار کمی داشته باشند. و هرگز داغ نکنند. گفتنی است: این مدل از موتورها نسل جدیدی از موتورهای آسانسور محسوب می شوند. که از عملکرد بهتری نسبت به موتورهای گیربکس دار برخورار هستند.

 

تاریخچه آسانسور گیرلس بدون موتورخانه MRL

در سال 1996 اولین مدل از آسانسور گیرلس بدون موتورخانه MRL طراحی گردید. به منظور صرفه جویی در فضا، طراحان موتور آسانسور را مستقیماً در بالابر قرار دادند. به مرور زمان آسانسورهای بدون موتورخانه پیشرفت های بیشتری داشتند. و در پروژه های بیشتری مورد استفاده قرار گرفتند.

امروزه انواع مختلف آسانسورهای MRL با ظرفیت و سرعت های مختلف طراحی می شوند. و در پروژه های مختلف مورد نصب و راه اندازی قرار می گیرند. موتورهایی که در آسانسور روملس استفاده می شود از نوع آهنربای دائمی هستند. و می توان آن ها را در بالای چاهک آسانسور مورد نصب قرار داد.

محدودیت های آسانسور روملس

در کنار مزایای بسیاری که آسانسورهای روملس دارد. این نوع از آسانسورها دارای محدودیت هایی نیز هستند. قیمت و بهای این نوع از آسانسورها نبست به آسانسورهای گیرلس و گیربکس دار بیشتر است. نصب و نگهداری آن پیچیده و تخصصی تر از آسانسورهای گیربکس دار است.