آموزش عیب یابی آسانسور
آموزش عیب یابی آسانسور | سرویس و نگهداری آسانسور

آموزش عیب یابی آسانسور و نحوه سرویس و نگهداری منظم آسانسور جزء اساسی ترین نیازهایی است که برای هر سرویسکار و تعمیرکار ، در هر آسانسور لازم است. با آموزش عیب یابی و تشخیص به موقع از بسیاری از هزینه ها و خرابی های بی مورد جلوگیری می توان نمود.

آموزش عیب یابی آسانسور

باید توجه داشت که با وجود قطعات مختلفی که در آسانسور وجود دارد عیب یابی از آن بسیار کار مشکل و پیچیده ای است. و باید تعمیر کار علاوه بر شناخت قطعات آسانسور آگاهی کاملی نسبت به تأثیر متقابل هر کدام از قطعات نسبت به هم داشته باشد. آموزش عیب یابی مقدمه ای است بر یادگیری و تشخیص به موقع خرابی در آسانسور ، که باعث می گردد قبل از هر گونه اتفاق غیر مترقبه ، مسئول تعمیر و نگهداری ساختمان را مطلع سازیم. این اطلاع به موقع علاوه بر کاهش هزینه های احتمالی ، از توقف آسانسور جلوگیری نموده و ایمنی آسانسور را افزایش می دهد. 

آموزش عیب یابی آسانسور

آموزش سرویس منظم در عیب یابی آسانسور

همانطور که می دانید سرویس آسانسور کنترل و بازبینی قطعات اصلی آسانسور است. این کنترل به صورت ماهیانه توسط سرویسکار آسانسور انجام می شود. و عاملی است که موجب می شود عیب یابی آسانسور انجام شده و خرابی های بی مورد شناسایی گردد. اهمیت سرویس و نگهداری آسانسور بسیار بالاست به طوری که این امر از بروز بسیاری از مشکلات در آسانسور جلوگیری می نماید.

ممکن است در یک آسانسور سنسور ها دچار خرابی شده باشند .

با وجود این برای باز و بسته شدن درب مشکلی بوجود نیاید.

اما این خرابی مکانیزم آسانسور را دچار مشکل نماید.

عیب یابی به موقع باعث برطرف شدن چنین مسائلی می گردد.

خرابی و عیب یابی سیستم تهویه هوای آسانسور

دمایی که در آن عملکرد آسانسور به نحو مطلوب است  بین ۵ تا ۴۰ درجه است.

در صورتی که سیستم خنک کننده آسانسور یا سیستم تهویه هوای آن به خوبی کار نکند، دما در درایو و سیستم کنترل به ۱۰۰ درجه نیز خواهد رسید که باعث اختلال در عملکرد آسانسور خواهد شد.در این مواقع باید سرویسکار آسانسور را به موقع مطلع نماییم.

آموزش عیب یابی آسانسور در توقفات بی موقع آسانسور

هر آسانسوری با بی تدبیری و عدم سرویس به موقع ممکن است موجب توقف های ناگهانی گردد.

در عیب یابی این موضوع که توسط کارشناسان آسانسور انجام می گیرد، عامل اصلی خطاهای الکتریکی و معایب الکترونیکی است . باید دانست سرویس و نگهداری به موقع از بسیاری از این گونه مسائل پیشگیری می نماید.

تابلو های دو سرعته قدیمی عاملی در خرابی آسانسور

تابلو های دو سرعته به مرور زمان کارایی خود را از دست داده و باید آن ها را با تابلو فرمان های درایو دار جایگزین نمود.با انجام این کار حرکت کابین نرم تر شده و از لرزش بی موقع هنگام توقف کابین جلوگیری می شود.در آموزش عیب یابی آسانسورباید تابلو فرمان ها به خوبی کنترل و چکاپ شود. اکثر تابلو فرمان های موجود در کشور قابلیت تشخیص خطا را دارند ، بنابراین با کنترل به موقع و تشخیص کد خطا از بسیاری از خرابی های آسانسور می توان جلوگیری نمود.

عیب یابی توقف آسانسور و حرکت نکردن آن

در آسانسور ها از دو نوع چشمی یا فتوسل استفاده می شود:

۱- فتوسل چشمی

۲- فتوسل پرده ای

اگر آسانسور در طبقه ای متوقف شود و حرکت نکند ممکن است:

چشمی آسانسور دچار مشکل شده باشد و یا به طور کامل معیوب است.

در این صورت بایستی فتوسل آن را تعویض نمود.

آموزش عیب یابی آسانسور ،اشکالات درب طبقه و کابین

در آسانسور زمانی که درب کابین باز می گردد ولی درب طبقه آسانسور باز نمی شود در این مورد مسئله را باید در اختلال در عملکرد قفل درب باز کن مشاهده نمود. این زمانی اتفاق می افتد دستگیره قفل طبقه با کمان درب بازکن فاصله زیادی دارد. گاهی می بینیم که کابین سر طبقه توقف کرده اما درب اتومات کابین را باز نمی کند. ممکن است لته های درب اتومات کابین به روی ریل چسبیده باشند یا موتور درب اتومات روی کابین ضعیف شده باشد به این ترتیب باید سیم های C و COM چک شود.

اشکالات موتور آسانسور

ممکن است این اتفاق بیفتد که موتور آسانسور روشن نگردد.

در این صورت بایستی سیم های رابط، اتصالات و کلیدها، دوشاخه و پریز را بررسی نمود.

باید دانست احتمال زیاد قسمتی از مدار الکترونیکی قطع شده است. عموما اشکالات در موتور آسانسور در بخش گیربکس آن است. لرزش های کابین آسانسور می تواند یکی از عوامل خرابی در موتور گیربکس آسانسور باشد. که در اینجا تعمیرات موتور گیربکس آسانسور بسیار قابل توجه است. 

شما می توانید مشخصات موتور آسانسور و قیمت موتور های آسانسور ایرانی و وارداتی مانند قیمت موتور آسانسور الکو ، بهران و سایر موارد را از مجموعه رایا آسانسور استعلام نمایید.

آموزش عیب یابی آسانسور

آموزش عیب یابی آسانسور و بالا رفتن دمای موتور

باید دقت کرد:

 نیم سوز شدن موتور عاملی است که باعث بالا رفتن دمای موتور می گردد.

موتورهای نیم سوز شده نسبت به موتورهای بی عیب جریان الکتریکی بسیار بالاتری دریافت می کنند.

در نتیجه باعث افزایش بیش از حد دمای موتورمی گردند.

زمان زیاد انتظار

باید گفته شود که این مورد بیشتر در آسانسور های قدیمی مشهود تر است. با قدیمی شدن آسانسور ها نقص کارایی آن ها بیشتر مشاهده می شود. مطمئنا هر سرویس کار باتجربه می داند که با جایگزین کردن تابلوی مدرن تر راندمان آسانسور افزایش خواهد یافت.

خرابی در موتور آسانسور و افزایش صدای موتور 

ممکن است هنگام استارت موتور صدای زیادی شنیده می شود اما حرکت نمی کند، در این صورت می تواند علت آن از کار افتادن کلید گریز از مرکز باشد.در آموزش عیب یابی آسانسور باید این کلید را تست کرده و در صورت معیوب بودن آن را تعویض نماییم.

باید دانست سرویس و نگهداری منظم آسانسور می تواند از بسیاری از این خرابی های بی مورد ، که می تواند خسارت های مالی فراوان برای مدیران و استفاده کنندگان از خدمات آسانسور بوجود آورد پیشگیری نماید.در اسرع وقت سعی شود از شرکت های معتبر جهت سرویس آسانسوراستفاده شود. و در یک قرارداد سالیانه نسبت به این امر اقدام شود.

آموزش عیب یابی آسانسور

باید به این نکته توجه نمود:

با آموزش به موقع و درست می توانیم در بهبود عملکرد مکانیزم آسانسور سهیم باشیم.

و از هر گونه هزینه تراشی بی مورد پیشگیری نماییم.

مجموعه رایا در خدمات سرویس و نگهداری آسانسور در تهران پیشگام بوده و آموزش تعمیرات آسانسور به پرسنل را در اولویت کاری خود قرار داده است.

آموزش عیب یابی آسانسور

 

 

 

 

 

5/5 - (1 امتیاز)