آموزش نصب ریل آسانسور | محاسبات نصب ریل آسانسور |

آموزش نصب ریل آسانسور | مراحل نصب آسانسور از صفر تا صد | لیست قیمت انواع زیل آسانسور | ریل مناسب در نصب آسانسور |

می توان گفت آموزش نصب ریل آسانسور یکی از مهمترین مرحله های آموزش در نصب انواع آسانسور می باشد.

آموزش نصب ریل آسانسور

آسانسور و نقش ریل آسانسور

آسانسور دستگاهی است که توسط آن افراد طبقات مختلف ساختمان ها را به صورت حرکت عمودی ( بالا و پایین ) طی می کند. آسانسور وسیله ای است که در نصب آن باید دقت لازم صورت گیرد. آسانسور باید از سطح ایمنی بالایی برخوردار باشد به همین علت برای تضمین کامل از فعالیت خوب آسانسور و همچنین برقرار شدن ایمنی و آرامش در آن باید از کارشناسان و متخصصان با تجربه در این امر کمک گرفت.

آسانسور از قطعات مختلفی تشکیل شده است که لازم است هر کدام از این قطعات دارای کیفیت و مرغوبیت بالایی باشند. چرا که با دارا بودن این ویژگی ها و نصب درست و اصولی کامل این قطعات باعث می شود  هر کدام از قطعات نقش خود را در فعالیت آسانسور به خوبی ایفا کنند. از جمله قطعات اصلی آسانسور می توان به تابلو فرمان، کابین، موتور، درب و البته ریل نیز اشاره کرد. برای نصب و نگهداری هر کدام از این قطعات و بخش ها باید از قوانین و مقررات مشخص نصب آسانسور پیروی کرد. در غیر اینصورت فعالیت آسانسور به خطر می افتد که این باعث ضرر های فراوان می شود. در استفاده از آسانسور باید از استاندارد ها پیروی کرد و بیش از ظرفیت آسانسور نباید از آن استفاده کرد.

قطعات و بخش های یاد شده آسانسور هر کدام وظیه های مخصوص به خود را در آسانسور انجام می دهند، اما می توان گفت که نقش ریل ها در آسانسور بسیار مهم می باشد.  تمامی ریل ها از جنس فولاد ساخته شده اند. در ساخت ریل ها باید دقت داشت که از سطح صاف و بدون هیچ گونه پیچ خوردگی یا انحنایی تولید شوند. جنس آن ها باید از مرغوبیت بالایی برخوردار باشد.

آموزش نصب ریل آسانسور

 آموزش نصب ریل آسانسور و وظایف ریل

همانطور که گفته شد ریل آسانسور وسیله ای است از جنس فولاد که وظیفه هدایت کابین آسانسور و قاب وزنه تعادل در حرکت عمودی و حداقل (محدود) کردن حرکات افقی کابین را دارد. از دیگر وظایف ریل می توان، جلوگیری از نوسانات کابین به علت نیروهای خارج از مرکز در اثر جابجایی نفرات و بار و همچنین توقف و نگه داشتن کابین در هنگام عملکرد مکانیزم ایمنی را برشمرد. ریل ها معمولا در شاخه های 5 متری و در ضخامت های گوناگون و نیز با سطح مقطعی T شکل تولید می شوند.

در نصب ریل ها باید دقت داشت:

که سطح همه آن ها ماشین کاری شده و کوچک ترین خمیدگی یا پیچ خوردگی نداشته باشند.

در دو سر ریل ها یک زبانه و یک شیار (نری و مادگی) وجود دارد که در زمان نصب به هم چفت می شوند. ریل ها باید شاقول شده تا بصورت کاملا موازی در چاه آسانسور نصب شوند. ریل اولی که در چاه نصب می شود را ریل KING  (ریل پایه) می گویند. نصب ریل پایه باید به دقت انجام شود.

آموزش نصب ریل آسانسور

اهمیت کفشک در آموزش نصب ریل آسانسور

در صورت عدم موازی بودن ریل ها ارتعاش ایجاد شده و با عبور از نقطه ضعیف ریل نیرویی به موتور وارد خواهد شد.محل لبه ی ریل ها به هم باید در یک راستا باشد. در غیر اینصورت با ایجاد ارتعاش کابین در زمان عبور از نقطه ضعیف به کفشک ها نیرو وارد شده و باعث خوردگی آن ها می شود. جنس کفشک ها معمولا از چدن بوده و نیز دارای لنت می باشند. لنت آن باید از مقاومت و استحکام بالایی در برابر خوردگی در اثر اصطکاک بر روی ریل ها باشد. با استفاده از کفشک های نامرغوب با افزایش تلورانس حرکت سطح کابین در جهت عقب و جلو همچنین چپ و راست را شاهد خواهیم بود. این وضعیت باعث به هم ریختگی تنظیمات آسانسور مخصوصا درب ها می شود.

از جمله نکات مهم در نصب ریل آسانسور این است که در زمان جوشکاری روی آهن آلات باید دقت داشت که به هیچ وجه هیچ کدام از وسایل جوشکاری با ریل ها مخصوصا لبه ی آنها برخورد نکند زیرا باعث خال زدگی شده و همچنین در حمل و نقل ریل ها نیز باید بسیار دقت کرد تا دچار پیچ خوردگی و انحنا و نیز سطح آن ها دچار ناهمواری نشده و سرانجام در آینده حرکت کابین آسانسور و یا قاب وزنه تعادل را با مشکل مواجه نکند.

آموزش نصب ریل آسانسور

آموزش نصب ریل آسانسور ، براکت و وزنه تعادل

در نصب ریل ها باید به وجود صفحه ای با نام پشت بند توجه داشت.

زیرا ریل ها توسط این صفحه به هم متصل می شوند.

برای فیکس کردن ریل های آسانسور به سازه آهنی چاه آسانسور از براکت ها و لقمه ها استفاده می شود. براکت های ریل و براکت های وزنه تعادل با هم متفاوتند. برای ریل ها از براکت اوتیسی و برای وزنه تعادل از براکت نبشی استفاده می گردد. البته انتخاب براکت ها بستگی به سایز ریل ها دارد و هر براکت نیز توسط دو لقمه ریل را نگه می دارد.تعادل آسانسور را غالبا وزنه ی تعادل برقرار می کند که معمولا از جنس های سرب، بتن و چدن ساخته می شود که البته چگالی سرب از چدن و بتون بیشتر می باشد. قاب وزنه و کابین به واسطه کفشک در راستای ریل های راهنما حرکت می کنند.

آموزش نصب ریل آسانسور

انتخاب ریل مناسب در آموزش نصب ریل آسانسور

جنس ریل ها باید از فولاد ST-37 ساختمانی و کاملا مرغوب باشد.

سطح آن باید کاملا صیقلی و یک دست باشد و هیچگونه تاب و انحنایی نداشته باشد.

ریل T5 برای راهنمای وزنه تعادل

ریل T9 برای آسانسور 5 تا 10 توقف.

ریل T16 برای آسانسور های بالاتر از 10 توقف.

البته با توجه به مشخصات کاتالوگ ریل ها باید توجه داشت که

عدد تنش کششی ریل بین 370 تا 520 نیوتن بر میلیمتر مربع باشد.

آموزش نصب ریل آسانسور –  ریل مناسب در نصب آسانسور

همانطور که گفته شد:

ریل ها توسط براکت بصورت کاملا دقیق بین دیوار و آهن کشی نصب می شوند.

و نبز گفته شد که برای نصب ریل های راهنما از قطعات خاصی کمک گرفته می شود.

1-ریل های راهنمای آسانسور

2-لقمه نگدارنده ریل (کلمپ ریل)

3-براکت ریل راهنما

4-براکت اصلی بین دیوار با آهن کشی و براکت تکمیل کننده ( قابل ریگلاژ )

ریل های مطرح در بازار کشور شامل ریل آسانسور چینی ، ریل آسانسور مونته فرو ، ریل آسانسور مارازی ایتالیا ، ریل آسانسور ترک و سایر موارد است.

ترتیب تنظیم نصب براکت و ریل

آموزش نصب ریل آسانسور

1-با در نظر گرفتن نقطه مرکزی براکت و براساس خط ترمز یا شاقول ریل های راهنما،

2-بخش ثابت نگهدارنده راهنما یعنی دقیقا اتصال براکت به دیوار را نصب می کنیم.

3-قسمت نگهدارنده براکت ریل را در بتون دیوار محکم می کنیم و از سفت شدن آن باید مطمئن شویم

4-واشر های تنظیم کننده را می بندیم.

5-گیره ی ریل را با دقت نصب کرده و تا جاییکه ریل ها در طول اتصال خود محکم می شوند سفت می کنیم.

6-پیچ های پشت بند ریل را محکم بسته و با استفاده از چکش ضربه زده تا از سفت بودنشان مطمئن شویم.

مجموعه رایا علاوه خدمات تعمیر آسانسور در تهران ، در زمینه طراحی و فروش کابین آسانسور اقدامات مطلوبی انجام داده است.

آموزش نصب ریل آسانسور

نکات ایمنی در آموزش نصب ریل 

ریل ها باید به گونه ای به ساختمان محکم شوند که:

اثرات نامطلوب ناشی از نشست ساختمان براحتی قابل جبران باشد.

ریل های راهنما، متعلقات و اتصالات آنها باید در مقابل بارها و نیرو هایی که به آنها وارد می آید،

به اندازه کافی مقاوم باشد تا از عملکرد ایمن آسانسور اطمینان حاصل شود.

خدمات پس از فروش و نصب انواع ریل های راهنمای آسانسور

شرکت فنی مهندسی رایا آسانسور با بکارگیری دانش نوین و کادر مجرب همواره در تحقق اهداف بلند خود تلاش نمودهو در امر خدمات رسانی پیشرو می باشد. خدمات رسانی این مجموعه 24 ساعته و سریع انجام می شود.